Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

House of Tomorrow Today

Momenteel (september 2010) vinden de voorbereidingen plaats van een demonstratie- en onderzoeksproject in het kader van Slimbouwen en het actief-huis beginsel. Het House of Tomorrow Today (HoTT) betreft een woning waarin de uitgangspunten van Slimbouwen in een pure vorm worden uitgewerkt, gedemonstreerd en getoetst. Het Actief Huis-beginsel is vooral vernieuwend door een verfrissende kijk op energie, waarbij gebruikerswaarden als gezondheid en comfort centraal staan.

Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats van het project. De organisatie zal worden gebouwd rond de Slimbouwen-opsplitsing in Casco, Omhulling, Installaties en Inbouw. Getracht wordt om voor al deze hoofdactiviteiten een subcontractor te benoemen. Deze brengen tijdens het ontwerpproces ook al kennis, en kunnen mee ontwerpen onder leiding van de bouwmeester(s).

Ontwerp
De woning is gelegen op een hoeklocatie en heeft daarmee twee straatgevels. De massa is georiënteerd naar de hoek van het bouwvlak. Het hoofdvolume is intern georiënteerd rondom het atrium. De aorta maakt één lange zichtlijn door de woning en koppelt het atrium, de peristeel en de rurale tuin. Het lange volume schermt de peristeel af van de zon en oogst tegelijkertijd de zonne-energie. Daglicht komt via het dak of kleine kijkgaten in de gevel de ruimten in.

Kenmerken

project

House of Tomorrow Today (HoTT)

locatie

Sterksel

opdrachtgever

Fam. Lichtenberg

architect

KAW/e

    

meer informatie

Aanvullende informatie

Opzet plan

Leidingwerk

Situatie

Voorlopig begane grond

Concept doorsnede

    

kenmerken

Slimbouwen proces

Energieconcept

Technische scheiding van drager en inbouw

Flexibiliteit

Levensduurbestendig

Ook slim!