Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Nieuws

Slimbouwen Keurmerken uitgereikt tijdens Building Holland


Op dinsdag 17 april jl. heeft Elma Durmisevic, jurylid van de expertcommissie van het Slimbouwen Keurmerk, twee nieuwe Slimbouwen Keurmerken uitgereikt aan de producten ‘Comfortplafond’ van MAT Afbouw. en ‘Cable Stud’ van Gyproc Nederland.

Het keurmerk is een bewijs dat is voldaan aan de uitgangspunten van Slimbouwen. Een commissie van deskundigen bepaalt of een product, concept, project of dienst scoort op flexibiliteit, reductie, efficiëntie en duurzaamheid. Deze vier uitgangspunten zijn eigenschappen die bijdragen aan een toekomstbestendige bouw, met hoge kwaliteit en waarde voor de eindgebruiker. Alleen die producten waarvan Slimbouwen gelooft dat ze de kracht hebben om bij te dragen aan het resetten van de bouw, en zo afscheid te nemen van oude tradities, krijgen het keurmerk toegekend.


Cable Stud
Cable Stud heeft een blijvend toegankelijke ruimte onder in de wand, waardoor de elektra in de wand altijd bereikbaar blijven. Dit betekent dat het eenvoudig is om achteraf nieuwe aansluitpunten te maken voor elektra en dataverkeer. Dit gebeurt zonder frees- of breekwerk, waardoor de wand niet opnieuw afgewerkt hoeft te worden.

De jury licht de uitreiking van het Slimbouwen Keurmerk aan ‘Cable Stud’ toe: “Het product is flexibel te plaatsen en aan te passen gedurende de levensduur van het gebouw,  zorgt voor een reductie van bouwmaterialen en het is zeer efficiënt aangezien de leidingen slechts in één arbeidsgang worden geplaatst.”

Comfortplafond
Comfortplafond is onzichtbare verwarming en koeling voor woningen, kantoren en zorginstellingen. Doordat alle klimaattechniek in het plafond verwerkt is, ontstaat één esthetisch geheel. In de gipskartonplaten, waaruit het Comfortplafond wordt opgebouwd, is een  kunststof leiding opgenomen, die zorgt voor de koude- of warmteafdracht. Ruimtes krijgen op deze manier een aangename en goed verdeelde stralingswarmte en -koeling, alsmede een nette uitstraling.

De jury heeft ‘Comfortplafond’  het Slimbouwen Keurmerk uitgereikt op basis van een goede score op de twee Slimbouwenkenmerken reductie en duurzaamheid. 

Door de introductie van haar keurmerk stimuleert Slimbouwen innovatie van onderaf in de bouwketen. Ze creëert hiermee een impuls voor de industrie. In de toekomst bouwen we niet langer, maar assembleren en installeren we slimme projecten op basis van Slimbouwen producten en concepten.

< Terug

Ook slim!

Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl