Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Nieuws

Monique Donker-Blacha genomineerd Duurzame Bouwvrouw 2015


Tijdens het Duurzame Bouwvrouw Event op 16 juni jl. is Monique Donker-Blacha, manager van Stichting Slimbouwen, genomineerd voor de Duurzame Bouwvrouw Award 2015

Samen met 9 andere powervrouwen gaat zij nu de strijd aan om de titel van de Duurzame Bouwvrouw 2015 in haar bezit te krijgen!

Verduurzamen door Slimbouwen


Monique is werkzaam bij Slimbouwen, een actief  bouwsector-breed platform voor kennis, innovatie, inspiratie en samenwerking. De Slimbouwen-visie is een integrale, strategische visie voor het realiseren van een innovatief bouwproces, waar Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg ruim 10 jaar geleden de basis voor legde. In de praktijk is aangetoond dat deze vernieuwde wijze van bouwen zorgt voor meer kwaliteit, hoge duurzaamheidsaspecten, optimaal comfort en gezonde gebouwen voor de gebruiker, eigenaren en opdrachtgevers binnen gelijke en soms zelfs lagere budgeten dan men gewent is in de bouw. Tevens leidt deze manier van bouwen tot een adaptieve gebouwenvoorraad. Monique licht toe: “Duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met enkel de toepassing van een duurzaam materiaal, product of het realiseren van energie neutrale gebouwen. Deze aspecten zijn naar mijn mening slechts een onderdeel van duurzaam bouwen. Als we echt duurzaam willen zijn, dan dienen we ons te richten op de reden waarom we eigenlijk bouwen. En daarin hoort de gezondheid en comfort van de mens centraal te staan. Door Slimbouwen toe te passen, wordt het bouwproces eerlijk en transparant. Er ontstaat ruimte in de budgeten om, op duurzame wijze, hoogwaardige en prettige huisvestiging te realiseren voor iedereen. Ik zet me graag in om dit doel te verwezenlijken.”

 

Nominatie


Met de nominatie onderkent de jury van de Duurzame Bouwvrouw Award Monique voor haar bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector. Zij is genomineerd vanwege de verschillende (onderzoeks-) projecten en innovaties die zij de afgelopen jaren heeft geïnitieerd en begeleid. Jos Lichtenberg over de nominatie van Monique: “Monique heeft met haar betrokkenheid de stichting uitgebouwd tot een groeiend en renderend netwerk. Ze draagt het Slimbouwen met veel energie uit en weet bedrijven op een natuurlijke wijze te binden. Daarmee geeft ze inhoud aan de duurzame en innovatieve doelstellingen van de stichting.” 

Duurzame Bouwvrouw Award


Om aandacht te vragen voor het gebrek aan vrouwen in de hogere posities in de bouw, wordt dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van de Duurzame Bouwvrouw georganiseerd. Het is een stimulans voor de vrouwelijke manager op haar weg naar een vooraanstaande positie. Voor de award komen vrouwen in aanmerking die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van duurzaamheid. Gecombineerd met haar vrouwelijkheid leiden zij de business op duurzame wijze naar economisch rendement. Daarbij weten zij daarbij de juiste balans te vinden tussen people, planet en profit. Ieder jaar worden er tien vrouwen genomineerd, die allen kans maken op de titel ‘Duurzame Bouwvrouw’.  Dit jaar is er tevens een tweede categorie in het leven geroepen om aanstormend talent in de schijnwerpers te zetten.

Stemmen


Tot 21 september kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriet via de website: www.duurzamebouwvrouw.nl. Hier treft u tevens meer informatie aan over de nominatie van Monique Donker-Blacha en de Duurzame Bouwvrouw Award.

< Terug

Ook slim!

Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl